Vinmakerens middag med Tyler Winery

To Rom og Kjøkken

Møt vinmaker Justin Willett hos oss til en unik kveld med viner fra Tyler Winery.
Vi tar deg med til hjertet av California – nærmere bestemt Santa Barbara County, et av de mest spennende vinområdene i USA.

Tyler Winery ble grunnlagt i 2005 av Justin Willett, en av få vinmakere i Santa Barbara som faktisk er født og oppvokst der.
Fokuset hans ligger på vinmarker i og rundt Sta. Rita Hills i Santa Barbara County, der jordsmonn av marin leire, variert terreng og kjølige vinder fra Stillehavet skaper optimale forhold for Chardonnay og Pinot Noir. Flere av disse vinmarkene huser også noen av de eldste vinstokkene i regionen.

Med en fast tro på at vinmakingen begynner i vinmarken, og et oppriktig ønske om å ha minst mulig påvirkning på miljøet, dyrkes druene økologisk, håndplukkes om natten og sorteres for hånd på vineriet.
I kjelleren gjæres alt naturlig med egen gjær i store eikefat. Når gjæringen er ferdig, overføres vinene til fat for modning.
Andelen ny eik varierer med vinmark, vinstokkenes alder og årgang, og brukes alltid på en måte som fremhever – aldri overskygger – vinens karakter.
Etter omtrent ett år på fat blir vinene tappet, blandet og returnert til fat for noen måneders videre modning før tapping – som oftest uten klaring eller filtrering.

Hans filosofi er å lage viner som er elegante, rene og ærlige – inspirert av hans store kjærlighet til Bourgogne.

Vi serverer en 4-retters meny med 6 tilpassede viner, etterfulgt av kaffe og konfekt.

Kjøp biletter (www.toromogkjokken.no)

Se mer fra To Rom og Kjøkken