Vinmakerens middag Alpha Estate

To Rom og Kjøkken

Møt Konstantinos Makantasis – eksportsjef hos Alpha Estate, som tar oss med på en smaksreise gjennom en av Hellas’ mest spennende vinregioner.

Alpha Estate ble grunnlagt i 1997 av vinmakeren Angelos Iatridis og vinbonden Makis Mavridis. Allerede fra starten valgte de en kompromissløs tilnærming til kvalitet, med lave avlinger, streng seleksjon og presis vinifikasjon – i skarp kontrast til mye av vinproduksjonen i Hellas på 1990-tallet. Det tok ikke lang tid før de ble lagt merke til internasjonalt, og i dag regnes Alpha Estate som en av landets aller fremste produsenter.

Vingården ligger i Amyndeon i Nord-Hellas, et høylandsområde med vinmarker på mellom 620 og 710 meter over havet. Her gir det kjølige klimaet og det kalkholdige jordsmonnet vinene friskhet, dybde og stor lagringsevne. Produksjonen er bærekraftig og teknologisk avansert, med blant annet et helintegrert produksjonsstyringssystem og en underjordisk kjeller som sikrer best mulige modningsforhold.

I dag videreføres visjonen av neste generasjon, Angeliki Iatridou og Emorfili Mavridou.

Konstantinos Makantasis vil dele sin kunnskap, erfaring og lidenskap for gresk vin, og guide oss gjennom et håndplukket utvalg viner.

Vi serverer en 4-retters meny og 5 uvalgte viner til rettene, etterfulgt av kaffe og konfekt til 1595,- per person.

Refusjon av kjøpte billetter kan gjøres senest 7 dager før arrangementet.

Kjøp biletter (www.toromogkjokken.no)

Se mer fra To Rom og Kjøkken